Üveges munkák

Cím: 1188 Budapest, Vasút utca 66/a
Telefon: (06-1) 294-99-54 Mobiltelefon: +36 30-310-02-25
  Gulyás Üveges Kft.
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Nyitva tartás:  Hétfőtől- Péntekig: 08.00-17h.ig

Tükrözés, Tükörvágás, Tükör szerelés, Tükör készítés helyszínen is.

Tükörvágás - Tükör szerelés - Tükör készítés helyszínen is.

XVIII. kerületi üveges műhelyünkben tükör készítés egyedi méretre vágással, akár azonnal is vállalunk. Tükör méretre vágása, tükör csiszolása, tükör fazettázása, tükör ragasztása falra, tolóajtókra, bútorlapra, tükör ajtó készítése, gyártása kedvező árakon. Tükör keretezés! Keretezett tükrök készítése az Ön igényeknek megfelelően.

Tükör szállítás:
a megrendelt tükröt, tükröket igény szerint házhoz szállítjuk és fel is szereljük. Tükör szerelés helyszíni kiszállással országosan. Előszobai tükör készítése, fürdőszobai tükör ragasztás csempére, csempe közé, térhatás növelésére, egész falat beborító tükör falak szerelése, kivitelezése. Fitness, kondi, tánctermek falainak tükörrel való borítása ragasztással. Biztonsági tükör szerelése üvegfalakba, tolóajtókba, a tükör hátsó felét biztonsági fóliával ragasztjuk.

 

Vállalunk minden fajta üveges munkát.

Üveges Budapest Pestszentlőrinc, Pestimre XVIII. kerület
Üveges Budapest Kispest, XIX. ker.
Üveges Budapest Pesterzsébet XX. ker
Üveges Budapest Rákosmente XVII. ker.
Üveges Budapest Ferencváros IX. ker.
Üveges Budapest Csepel XXI. ker.
Üveges Budapest Kőbánya X. kerület
Üveges Budapest Soroksár XXIII. ker.
Üveges Alsónémedi
Üveges Taksony
Üveges Szigetszentmiklós
Üveges Ócsa
Üveges Üllő
Üveges Gyál
Üveges Vecsés
Üveges Dunaharaszti

Valamint Budapest összes kerületében, Magyarország egész területén!


 

A tükrözésről, tükörkészítésről pár szóban:

Fémbevonat

A részben átlátszó tükrök, mint a bevonat nélküli üveglapok, egy széles hullámhossz-tartományban részben visszaverők. Ezek a tükrök lényegesen vékonyabb bevonatot kapnak, mint a normál tükrök, így a fény egy részét áteresztik, másik részét visszaverik.

A csak az egyik irányból fényáteresztő tükröket kémtükrökként használják, és a fénysugarak kettéosztására is alkalmasak. A bevonat fajtájától függően változtatni lehet a fény megoszlásán. Például a vékony aranyréteg inkább az infravörös fényt tükrözi vissza, látható fényben kéken átlátszók.


Interferenciatükrök

Az interferenciatükrök az általuk mért hullámhossztól eltekintve részben átlátszók. Készítésükkor egy üveglapra váltakozó törésmutatójú rétegeket hordanak fel egyenletes vastagságban. A rétegek vastagsága megegyezik a tükör által mérendő hullámhossz felével.

Csak bizonyos hullámhosszakra és bizonyos beesési szögekre viselkednek normál tükörként, a többi fényt áteresztik, de ezekre fényvisszaverő képességük még a normál tükröknél is jobb, több, mint 99,9%.
Kis veszteségű részben átlátszó tükrökként, színszűrőkként és színbontásra használják őket.

Kémtükrök

A kémtükrök olyan tükrök, amik az egyik oldalról nézve átlátszók, a másik oldalról nézve normál tükrök, így az egyik szobából meg lehet figyelni a másik szobában tartózkodókat, míg az ottaniak csak saját tükörképüket látják a tükörben. Ezek a tükrök is vékony fémréteget kapnak. Csak úgy tudnak működni, hogy a megfigyelt oldalon világos, a megfigyelőén pedig sötét van. Ha a két szoba ugyanolyan világos, akkor a megfigyelő oldalról érkező fény csak másodjára tudja átlépni a tükröt. A megfigyelő oldaláról nézve a tér sötét, de minden jól látható. A megfigyelt oldalról az áttekintés világos, csak a kontúrok látszanak.
Használják szembesítésre, szellemvasutakon, és a beosztottak megfigyelésére.

Síktükrök

A legismertebb tükrök a síktükrök, velük lehet a legtöbbször találkozni a mindennapi életben, a fürdőszobában, a ruhásszekrényben, vagy a falon. Úsztatott üvegből készülnek, mivel ez adja a legpontosabb sík felületet. Az optikai síktükrök a sugármenetek más irányba fordítására szolgálnak.
Domború tükrök

A domború tükör, más néven konvex tükrök főleg a közlekedés céljait szolgálják. Képalkotásuk a konkáv lencsékére hasonlít.

A nehezen belátható kereszteződésekben és lehajtókon a mindkét egymásra merőleges tengely mentén görbült domború tükrök segítik az áttekintést. Formájuk lehetővé teszi, hogy az egyébként belátható területnél nagyobb területet mutassanak meg. A járművek oldal- és hátrapillantó tükreivel a vezető anélkül figyelheti meg a mögötte haladó forgalmat, hogy hátra kellene fordulnia. Ezek a tükrök egy tengely mentén görbültek. Ez a görbület megnöveli a látószöget, és segít belátni a holtteret.

Homorú tükrök

Homorú, más néven konkáv tükröket több célra is használnak.

A borotválkozó- és a kozmetikai tükrök esetén a felhasználó a gyújtótávolságon belülre kerül, így a tükör nagyítóként viselkedik. a kérdéses területről nagyított látszólagos kép keletkezik.

A távcsövekben a homorú tükrök a távoli objektumokról valódi, fordított állású képet alkotnak a konvex lencsékhez hasonlóan. A lencsék használatához képest előny, hogy nem jelentkezhet színi eltérés. Emellett a nagy, vastag lencsék hajlamosak a torzításra, ezért a nagy távcsövek tükrös távcsövek. A homorú gömbtükrök nem alkotnak tökéletes pontosságú képet, kivéve, ha a tárgyat önmagára képezik le, de a tükrös távcsövek formapontossága így is négyszerese a lencsés távcsövekének. A nagy távcsövek tükrei állítható részekből állnak a képalkotási hibák és a torzítások kiküszöbölése érdekében.

A még pontosabb képalkotás érdekében, ha nagy nyílásszögű tükröket kell használni, akkor gömbtükrök helyett parabolatükröket választanak. Egy másik lehetőség a gömbtükrök képalkotási hibájának kiküszöbölése. A parabolatükrök alkalmasak arra, hogy párhuzamosan beeső fénysugarakat egyetlen pontba fókuszáljanak. Az egy pontból kisugárzott fénysugarak újra összegyűjtésére az elliptikus tükrök alkalmazhatók. Erre egy gyakorlati példa a higanygőzlámpák fényének felhasználása a fotolitográfiában. A naperőművekben parabolatükrökkel gyűjtik egy pontba a napfényt, és érnek el magas hőfokot. A fényszórók is parabolatükröt tartalmaznak.

Más formák és alkalmazások

Bűvésztrükk és színpadi mutatvány a tárgyak eltüntetése. A görbetükrök, vagy torz tükrök vásári mutatványok, vidámparkok kelléke. Az általuk mutatott eltorzított alakok a részt vevők szórakoztatását szolgálják. Az orvosi endoszkópok is tartalmaznak tükröket a másként hozzá nem férhető területek belátására.

Lézerekben a tükröket a fény továbbvezetésére és fókuszálására használják. Ezeknek a tükröknek bírniuk kell a nagy teljesítményt, így vagy csekély veszteséggel, vagy hűtéssel működnek. Ezek fémtükrök vagy interferenciatükrök. A különböző célokra készülnek áteresztő és teljesen visszaverő tükrök.

További információk

  • Elérhetőség:

    Cím: 1188 Budapest, Vasút utca 66/a Nyitva tartás: Hétfőtől-Péntekig: 08h - 17h.ig E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Telefon: (06-1) 294-99-54 Mobiltelefon: +36 30-310-02-25

Honlapunk cookie-kat használ, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.