Üveges munkák

Cím: 1188 Budapest, Vasút utca 66/a
Telefon: (06-1) 294-99-54 Mobiltelefon: +36 30-310-02-25
  Gulyás Üveges Kft.
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Nyitva tartás:  Hétfőtől- Péntekig: 08.00-17h.ig

Edzett biztonsági üveg

A biztonsági üvegezés főleg a személy és tárgybiztonság célját szolgálja. Üvegtörés esetén a személyvédelemnél a legfőbb cél a sérülések megakadályozása. Az edzett biztonsági üveg a védeni kívánt tárgyak, berendezések biztonságára szolgál.

A személyvédelem és tárgyvédelem edzett biztonsági üveggel.

Edzett biztonsági üveg (ESG) gyártása során a float üveget magas hőmérsékletre hevítik, majd hirtelen hűtik le. Ez által az edzett biztonsági üveg a float üveghez képest többszörös szilárdsági értékeket ér el és egy esetleges törés esetén ezer apró, tompa darabra esik szét, amelyek komolyabb sérüléseket nem okoznak.

Mivel az edzett biztonsági üveget az edzési eljárás során hirtelen hűtik le, szerkezetében olyan belső feszültségek keletkeznek, ami miatt utólag azok már nem lesznek megmunkálhatóak.

 

Az edzett üveg felhasználási területei
 • sport, szabadidő létesítményekben, squash, tenisz csarnokokban
 • iskoláknál, kommunális épületeknél
 • fej feletti üvegezés külső üvegfelületeként
 • üvegajtóknál térelválasztóknál
 • strukturális homlokzatépítésnél
 • pontmegfogásos rögzítéseknél
 • járműüvegekként
 • fokozott hőterhelésnek kitett felületeknél
 • üvegbútoroknál, vitrineknél
 • laminált üvegszerkezetek alkotójaként
 • edzett üvegből készült homlokzati elemeknél
 • zuhanykabinoknál


Az Edzett üveg nagyon teherbíró, hőkezelés után, terhelhetősége megnégyszereződik.

Egyedi méretű edzett üvegek gyártása rövid határidővel, különböző vastagságú és típusú üvegből. Elkészülése hőkezeléssel történik. Egy méretre vágott üveglapot, mely körben meg van csiszolva kb. 600°C-ra felhevítenek, ezt követően hideg levegővel lehűtik. Az üveg ütésállósága, terhelhetősége, hajlítószilárdsága jelentősen megnő. Az edzett üveg biztonságos jellegét az adja, hogy berobbanáskor tompa élű üvegszilánkokra hullik szét pl:autó oldalüvege, és nem okoz sérülést.

Alkalmazását tekintve épület burkolat, konyha festett hátfal, nyílászárókban, erkélykorlátokban, zuhanykabinként alkalmazzuk. Az edzett biztonsági üvegben szándékosan előidézett feszültség uralkodik - ez okozza a rendkívüli terhelhetőségét. Edzés előtt, a síküveget formára vágjuk, élcsiszoljuk, lyukat fúrunk akár a tartószerkezetnek üvegzsanérnak, pontmegfogós rögzítésnek, fogantyúnak és a méretek ellenőrzése után kerül edzésre az adott üveg . Ezután lehetőség van még további műveletekre -mintára savazzuk vagy homokfújjuk őket.

Az edzett üveg egy különleges hőkezelési eljárás eredménye. Az edzett üveg gyártás az edzőkemencében történik, ahol az első fázisban kb. 700 fokra hevítjük a síküveglapokat, majd a második szakaszban fokozatosan hűtjük. Az üveg a drasztikus hőingadozás hatására edződik meg. Ezáltal az üveglap hajlékonysága, súly, ill. szél általi terhelhetősége drasztikusan megnövekszik. Ráadásul az üveg törése esetén apró, tompa élű szilánkokra esik szét, így nem okoz sérülést.

Az edzett üveg vágás egy gyakran felmerülő kérdés, de minden megmunkálási eljárást  ( a vágást, furatolást, csiszolást )az edzési folyamat előtt kell elvégezni. Ha utólagosan megpróbáljuk pl. vágni, vagy csiszolni az üveget, akkor az szilánkosra robban.

Vállalunk minden fajta üveges munkát.

Üveges Budapest Pestszentlőrinc, Pestimre XVIII. kerület
Üveges Budapest Kispest, XIX. ker.
Üveges Budapest Pesterzsébet XX. ker
Üveges Budapest Rákosmente XVII. ker.
Üveges Budapest Ferencváros IX. ker.
Üveges Budapest Csepel XXI. ker.
Üveges Budapest Kőbánya X. kerület
Üveges Budapest Soroksár XXIII. ker.
Üveges Alsónémedi
Üveges Taksony
Üveges Szigetszentmiklós
Üveges Ócsa
Üveges Üllő
Üveges Gyál
Üveges Vecsés
Üveges Dunaharaszti

Valamint Budapest összes kerületében, Magyarország egész területén!

További információk

 • Elérhetőség:

  Cím: 1188 Budapest, Vasút utca 66/a Nyitva tartás: Hétfőtől-Péntekig: 08h - 17h.ig E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Telefon: (06-1) 294-99-54 Mobiltelefon: +36 30-310-02-25

Honlapunk cookie-kat használ, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.