Üveges munkák

Cím: 1188 Budapest, Vasút utca 66/a
Telefon: (06-1) 294-99-54 Mobiltelefon: +36 30-310-02-25
  Gulyás Üveges Kft.
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Nyitva tartás:  Hétfőtől- Péntekig: 08.00-17h.ig

Üvegmegmunkálás

Az üvegmegmunkálás alapeleme a síküveg, amely különböző eljárások után nyeri el végső formáját, jelenik meg a felhasználás helyszínein - épületportálokon, belső terekben, nyílászárókban, ajtókban.

Szabás, törés
Az üvegfeldolgozás alapművelete, többnyire vágóasztalon, gépi úton végzik

Élcsiszolás vagy zámolás
Az üveg peremén és a furatok szélein körbefutó élek 45°-os szögben, 0,5 – 1 mm-es szélességben történő lecsiszolása.

Csiszolt sík
él + élletörés („I” profi l matt) végigfutó két vágó él 45°-os szögben történő lecsiszolása.

Polírozott sík
él + élletörés („I” profi l polírozott) végigfutó két vágó él 45°-os szögben történő lecsiszolása és polírozása.

Csiszolt
rádiuszos él („C” profi l matt) Az üveg teljes keresztmetszetében jelentkező felület rádiuszos kiképzésű koronggal történő lecsiszolása.

Polírozott
rádiuszos él („C” profi l polírozott) Az üveg teljes keresztmetszetében jelentkező felület rádiuszos kiképzésű koronggal történő lecsiszolása és polírozása.

Szögbecsiszolás
Az üveg élének a szabott felülettől számított 45°-os tartományban történő lecsiszolása. Élletörés max. 2 mm, üvegvastagság 4 – 40 mm.

Fazettázás
Az üveg vagy tükörlap kerületén meghatározott (általában 5°-s szögben) felület, a hozzá tartozó rádiuszos élmegmunkálással.

Gravírozás
Különböző mintáknak az üveg vagy tükörfelületbe történő „V” illetve „U” profilú koronggal történő becsiszolása.

Furatozás
A minimális furatátmérő = üvegvastagság+1 mm (min. 4 mm – max. 80 mm-ig). Csavarozással történő rögzítés estén a furatátmérő javasoltan legalább 5 mm-rel legyen nagyobb mint a csavarátmérő. Az üvegtábla szélétől a furatpalástig legalább a furatátmérő 2,5-szeresét kell elhagyni.

Süllyesztett furat
A süllyesztés mélységét a felhasználásra kerülő szerelvények technikai paraméterei határozzák meg.

Homokfúvás
Az eljárás során az üveg 4-6 bar nyomással kvarchomokkal fújják meg, melynek következtében a felület elveszti fényét és mattá válik. Felhasználási terület: feliratok, képek, sziluettek kialakításánál.

Savmaratás
Az üveg felületére maró hatású anyagot hordanak fel, és így a homokfúváshoz hasonló struktúrájú felület érhető el. Ezek az üvegek táblaméretben is kaphatók.


 

Float üveg

A float üveg kifejezés magyarra lefordítva annyit jelent mint a „felületen úszó” ami a ilyen jellegű gyártási folyamatot jól jellemzi. Float üveg gyártási technológiáját a Pilkington testvérek az 1950-es évek végén dolgozták ki. Újításuk az akkori gyártástechnológiákkal szemben abban állt, hogy az üveg anyagául szolgáló 1500 °C olvadékot egy forró folyékony ónfürdőre vezették, ahol ez szétterült. Az olvadék felületi feszültségének ill. az ónfürdő felületi simaságának köszönhetően az így keletkezett még képlékeny „üvegszalag” tökéletesen párhuzamos felületekkel rendelkezik. Az ónfürdő kimenetelénél az üveg még mindig kb. 620 fokos, még alakítható, de már elég szilárd ahhoz, hogy a továbbító görgősorra felvezessék. A szabályozott hűtés során történik az üvegszalag feszültségmentesítése, majd lézersugárral történő átvizsgálása és ezt követően a pontos méretre vágása, utána a csomagolása. Gyártási méret: 600x 321 cm

 

További információk

  • Elérhetőség:

    Cím: 1188 Budapest, Vasút utca 66/a Nyitva tartás: Hétfőtől-Péntekig: 08h - 17h.ig E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Telefon: (06-1) 294-99-54 Mobiltelefon: +36 30-310-02-25

Honlapunk cookie-kat használ, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.