Üveges munkák

Cím: 1188 Budapest, Vasút utca 66/a
Telefon: (06-1) 294-99-54 Mobiltelefon: +36 30-310-02-25
  Gulyás Üveges Kft.
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Nyitva tartás:  Hétfőtől- Péntekig: 08.00-17h.ig

Üvegkár, biztosító

Számlánkat minden biztosító elfogadja.

Biztosító értesítése

A káreseményt a bekövetkezése után minél előbb, legkésőbb az észlelésétől számított 2 munkanapon belül jelentse be a biztosítónak. Ez történhet személyesen, telefonon, telefax útján, levélben, az üzletkötőnél, vagy az Önhöz legközelebb eső kirendeltségen, ill. az ügyviteli központokban.

 

Akár szóban, akár írásban teszi meg a bejelentést, az alábbi adatok szükségesek:

  • a szerződés/kötvény száma, amelynek a szolgáltatását szeretné igényelni
  • szerződő / biztosított / károsult személyi adatai (név, cím, telefonszám)
  • felelősségi kárnál: károkozó elismerő nyilatkozata
  • a káresemény helye, ideje, rövid leírása
  • a kár becsült összege
  • írásos bejelentésnél dátum és aláírás.

Egy esetleges vitás helyzetben sokan hajlamosak a biztosítót hibáztatni, mondván, hogy az a szerződés szövegét nem egyértelműen fogalmazta meg, nem is szólva az apró betűs részekről.

Ez többnyire erős túlzás: a szerződés - az említett apró betűs résszel együtt - némi energia- és időráfordítással még azok számára is értelmezhető, akik egyébként nem járatosak ezen a területen.

 

Ugyanakkor tény, hogy a biztosító is a piacból él, ennél fogva nyereségességre törekszik. Mindebből logikusan következik, hogy ha nem feltétlen muszáj, bizony, nem fizet.

Ha nem vagy hajlandó ilyen esetben belenyugodni a helyzetbe, módodban áll jogi útra terelni az ügyet, ez azonban egyfelől költséges, másfelől bizonytalan kimenetű alternatíva. Jobban jársz, ha a szerződés megkötése előtt tájékozódsz a részletektől, illetve felülvizsgálod és módosítod a már meglévő biztosításodat, hogy ne ess bele az alábbi "típushibák" valamelyikébe.

 

 

Amikor nem üvegkár az, ami annak látszik

Az "ahány ház, annyi szokás" a biztosítókra is érvényes. Jó tudnod azonban: lehet, hogy a lakásbiztosításod nem terjed ki üvegkárra, illetve az is elképzelhető, hogy csak a lakásba szerkezetileg beépített felszerelések üvegrészében keletkezett kárra terjed ki - például ajtó-, ablaküveg. Így az asztal üveglapjának vagy a vitrin üvegajtajának sérülése, törése ez utóbbi esetben sem minősül káreseménynek.

Arra azonban bizonyos helyeken van lehetőség, hogy ezeket külön díj ellenében biztosítsd.
Családi házaknál a biztosítás akkor terjed ki a nem lakás céljára szolgáló épületekben, épületrészekben - például garázsban - történt üvegkárra, ha azok a szerződésben melléképületként megjelölve szerepelnek, ami azonban értelemszerűen a biztosítási díj összegét is befolyásolja.

További információk

  • Elérhetőség:

    Cím: 1188 Budapest, Vasút utca 66/a Nyitva tartás: Hétfőtől-Péntekig: 08h - 17h.ig E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Telefon: (06-1) 294-99-54 Mobiltelefon: +36 30-310-02-25

Honlapunk cookie-kat használ, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.