Üveges munkák

Cím: 1188 Budapest, Vasút utca 66/a
Telefon: (06-1) 294-99-54 Mobiltelefon: +36 30-310-02-25
  Gulyás Üveges Kft.
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Nyitva tartás:  Hétfőtől- Péntekig: 08.00-17h.ig

Tükör vágás, egyedi tükör, tükör készítés, tükör csiszolás

A tükör a régebbi korokban különleges luxuscikknek számított. Az emberek misztikus, rejtélyes tárgynak tartották. Az ókori Keleten használt első tükrök voltaképpen ezüstből, rézből, majd bronzból készült fényesre csiszolt lemezek voltak. Ezek a tükrök csak újkorukban, viszonylag rövid ideig mutattak tiszta képet. A levegővel érintkezve ugyanis igen hamar oxidálódtak és fokozatosan elhomályosodtak.

Nagy értékük miatt azonban még így is mindaddig használták őket, ameddig teljesen tönkre nem mentek. A tükör e nagy hibáját csak a középkorban sikerült kijavítani az üvegkészítés fejlődésének köszönhetően. A fémfelületre ugyanis sima üveglapot szorítottak, megakadályozva a tükörnek a levegővel való érintkezését, így az nem homályosult el többé.

A következő nagy találmány, a ma is használt üvegtükör, a 13. században a Velencéhez tartozó Murano szigetén született. Az üveglapra hártyavékony ólomlemezt illesztettek, arra pedig higanyt öntöttek. Az így keletkező jól tapadó anyag a foncsor, amely tehát csak egy minimális fémbevonat az üveglap hátoldalán, a régi tökéletlenebb fémtükrökhöz képest mégis kiváló képet eredményez. A muranói tükör hamar világhírű lett, bár az ára a középkor végén az aranyéval vetekedett. Később az eljárást úgy fejlesztették tovább, hogy higany helyett ezüstfoncsort használtak. A mai tükrök is ezzel a technikával készülnek. Alumínium bevonatot is alkalmaznak. A fémréteget hátulról lakkbevonat védi.
Síktükrök

A legismertebb tükrök a síktükrök, velük lehet a legtöbbször találkozni a mindennapi életben, a fürdőszobában, a ruhásszekrényben, vagy a falon. Úsztatott üvegből készülnek, mivel ez adja a legpontosabb sík felületet. Az optikai síktükrök a sugármenetek más irányba fordítására szolgálnak.
Domború tükrök

Domború, más néven konvex tükrök

Főleg a közlekedés céljait szolgálják. Képalkotásuk a konkáv lencsékére hasonlít.

Homorú, más néven konkáv tükröket több célra is használnak.

A borotválkozó- és a kozmetikai tükrök esetén a felhasználó a gyújtótávolságon belülre kerül, így a tükör nagyítóként viselkedik. a kérdéses területről nagyított látszólagos kép keletkezik.

Vállalunk minden fajta Tükör vágási munkát.

Tükör vágás Budapest Pestszentlőrinc, Pestimre XVIII. kerület
Tükör vágás Budapest Kispest, XIX. ker.
Tükör vágás Budapest Pesterzsébet XX. ker
Tükör vágás Budapest Rákosmente XVII. ker.
Tükör vágás Budapest Ferencváros IX. ker.
Tükör vágás Budapest Csepel XXI. ker.
Tükör vágás Budapest Kőbánya X. kerület
Tükör vágás Budapest Soroksár XXIII. ker.
Tükör vágás Alsónémedi
Tükör vágás Taksony
Tükör vágás Szigetszentmiklós
Tükör vágás Ócsa
Tükör vágás Üllő
Tükör vágás Gyál
Tükör vágás Vecsés
Tükör vágás Dunaharaszti
Valamint Budapest összes kerületében, Magyarország egész területén!

További információk

  • Elérhetőség:

    Cím: 1188 Budapest, Vasút utca 66/a Nyitva tartás: Hétfőtől-Péntekig: 08h - 17h.ig E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Telefon: (06-1) 294-99-54 Mobiltelefon: +36 30-310-02-25

Honlapunk cookie-kat használ, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.